Welk Materiaal Dekbedovertrek Past Het Best Bij Jou?

Materialen Dekbedovertrek

Heb je moeite met het kiezen tussen de verschillende soorten materialen dekbedovertrekken? Geen zorgen in dit blog bericht laten we je stap voor stap zien welk materiaal dekbedovertrek het beste bij je past!

Wanneer je online zoekt naar een nieuw dekbedovertrek, zal het je opvallen dat je de keuze hebt uit veel verschillende materialen. Welk materiaal dekbedovertrek het beste is, hangt vooral af van je eigen voorkeur. Heb je het liefst een stof die een luchtig of juist heerlijk warm aanvoelt? Dit kan een belangrijke afweging zijn als je op zoek bent naar een dekbedovertrek voor een bepaald seizoen. Moet de structuur van het dekbedovertrek wat ruw of vooral extra zacht aanvoelen? En vind je het belangrijk welke uitstraling het materiaal heeft? Het zijn allemaal factoren om rekening mee te houden wanneer jij een nieuw dekbedovertrek uit gaat kiezen lees verder om een makkelijke keus te maken!

Materiaal Dekbedovertrek

*onderstaande tabel bevat algemene waarderingen voor de verschillende soorten materialen voor dekbedovertrekken. Welk materiaal dekbedovertrek het beste is, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Satijn

Prijs

5/5

Kwaliteit

5/5

Zachtheid

5/5

Absorberend

5/5

Slijtvastheid

5/5

Katoen

Prijs

4/5

Kwaliteit

4/5

Zachtheid

4/5

Absorberend

4/5

Slijtvastheid

4/5

Linnen

Prijs

3/5

Kwaliteit

3/5

Zachtheid

3/5

Absorberend

5/5

Slijtvastheid

4.5/5

Microvezel

Prijs

2/5

Kwaliteit

2/5

Zachtheid

3/5

Absorberend

2/5

Slijtvastheid

2/5

Dekbedovertrekken van satijn, zijn gemaakt van 100% gekamde katoen die zeer soepel aanvoelt. Door de manier van binding van het katoen, ontstaat de stof satijn. Dekbedovertrekken van satijn zijn ieder seizoen van het jaar goed te gebruiken.

Voordelen

Nadelen

Katoen is het meest gebruikte materiaal in dekbedovertrekken, dit is vanwege haar sterke natuurlijke kwaliteit. Het natuurproduct is ademend en daarom bij uitstek geschikt voor kwalitatief hoogwaardige dekbedovertrekken. Katoen voelt bij het in bed stappen fijn aan en heeft een goed vocht absorberend vermogen.

Voordelen

Nadelen

Linnen is een lichte stof, pluisvrij en kan meer vocht opnemen dan katoen zonder dat het materiaal zelf vochtig wordt. Dat is een groot voordeel, vooral voor mensen die veel transpireren. Linnen is drie keer zo sterk als katoen hierdoor zal het was na was nog steeds net zo mooi blijven als toen je het dekbedovertrek kocht.

Voordelen

Nadelen

Een microvezel dekbedovertrek is gemaakt van polyester en polyamide. Dit zijn kunstmatig gefabriceerde stoffen, in tegenstelling tot katoen dat organisch is. Er zijn vele variaties in microfiber stoffen. Er bestaan ook uitzonderingen, zoals de iets hoger geprijsde microvezel dekbedovertrekken. Deze stoffen zijn van hogere kwaliteit en hebben bijna vergelijkbare eigenschappen als katoen.

Voordelen

Nadelen

Heb Je Een Keus Kunnen Maken?

Zoals je kan zien heb je een enorme keus uit de verschillende materialen voor een dekbedovertrek. Om jou nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij een grote collectie van verschillende soorten dekbedovertrek materialen.