Welke Maat Dekbedovertrek Heb Ik Nodig?

Dekbedovertrek In De Juiste Maat

Ben je op zoek naar een nieuw dekbedovertrek, maar weet je niet welke maat je nodig hebt? Wij helpen je graag op weg! In dit blog bericht laten we je zien hoe je heel gemakkelijk de juiste maat dekbedovertrek voor jouw dekbed uitkiest. Lees dus snel verder:

Dekbedovertrekken zijn er in verschillende maten en afmetingen. Soms is het lastig het onderscheid te maken en de juiste te kiezen! Toch is het kiezen van de juiste maat dekbedovertrek makkelijker dan je denkt. Vaak is dit heel gemakkelijk af te lezen.

maat dekbedovertrek

Dekbedovertrek Maatschema

*De maat van je dekbedovertrek is afhankelijk van de grootte van je bed en het dekbed dat je hebt. Voor de zekerheid kun je altijd je matras na meten hierdoor zul je nooit het verkeerde dekbedovertrek bestellen.

Type Bed

Maat Matras

Maat Dekbedovertrek

Bij Crazy Lazy hebben we ook een groot assortiment kinderdekbedovertrekken! Een goede nachtrust is belangrijk voor jouw kind. De standaardmaat van een kinderdekbedovertrek is hetzelfde als die van een 1-persoonsbed, namelijk 140×200 of 140x220 cm. Met ons beddengoed kunnen ze nog lekkerder weg dromen.

Slaap je alleen, of wil je jouw dekbedovertrek liever niet delen? Hoe dan ook, een 1-persoons maat dekbedovertrek is standaard 140×200 of 140×200 cm. Deze maten zijn geschikt voor 1-persoonsbedden van 70, 80, 90 of 100 cm breed. Het 1-persoonsdekbedovertrek is ook ideaal om te gebruiken op een twijfelaar of wanneer je liever twee losse dekbedovertrekken gebruikt op een 2-persoonsbed.

Bij Crazy Lazy hebben we ook een assortiment dekbedovertrekken voor twijfelaar bedden! Een goede nachtrust is belangrijk voor jouw kind/puber. De standaardmaat van een twijfelaardekbedovertrek is bijna hetzelfde als die van een 1-persoonsbed, namelijk 140×200 of 200x200 cm. Met ons beddengoed kunnen ze nog sneller weg dromen.

Heb je een 2-persoonsbed en deel je jouw dekbedovertrek graag? Dan kies je voor een 2-persoons dekbedovertrek! De standaardmaat van een 2-persoonsdekbedovertrek is 200×200 of 200×220 cm. Deze maat is breed genoeg om samen comfortabel onder te liggen, zonder te hoeven vechten om de dekens. Slaap je alleen in een 2-persoonsbed? Prima, dan heb je gewoon het hele dekbed voor jezelf! Ook voor twijfelaars en extra brede bedden van 160 cm is deze maat dekbedovertrek perfect.

Queen size dekbedovertrekken zijn breder dan standaard 2-persoonsdekbedden. Met een maat van  240×200 of 240×220 cm geschikt voor Queen size bedden van 160 of 180 cm breed. Heb je een bed van extra grote maat van 200×200 cm? Dan kies je voor een King size dekbedovertrek van 260 x 220 cm.

Heb Je De Juiste Afmeting Kunnen Vinden?

Zoals je kan zien heb je een enorme keus uit de verschillende maten voor een dekbedovertrek. Om jou nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij een grote collectie van verschillende soorten dekbedovertrek afmetingen.